Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások KözpontjaCenter for International Higher Education Studies

Üdvözöljük honlapunkon!

A kutatóközpont alap- és alkalmazott kutatásokat folytat a hazai és nemzetközi felsőoktatás területén. A központ egy olyan projektszervezeti keretet biztosít a résztvevők számára, ahol lehetőség nyílik az együttműködés szinergiáit kihasználva új kutatási irányok megfogalmazására, kivitelezésére, magyar és nemzetközi kutatási pályázatokban való részvételre, illetve hosszabb távon a felsőoktatással összefüggő tantárgyak, programok kialakítására és oktatására. Tanszéki, munkahelyi státuszuk teljes megtartása mellett a tagok a központ szervezetében az egyes projektek megvalósítását végzik, a projektek révén bevont források felhasználásával.

Berács József, a kutatóközpont igazgatója

 


Aktuális hírek

Megjelent az NFKK Füzetek 12. száma

A Közép-európai Egyetem közreműködésével megjelent az NFKK Füzetek 12. száma. A kötet a 'Central European Higher Education Cooperation (CEHEC)' konferencia előadásait tartalmazza. A kötet elektronikus formában letölthető itt. A rendezvényről itt érhető el további információ.


Gyorsjelentés a kancellári rendszerről

Az NFKK 2015 áprilisában kérdőíves felmérését végzett az állami intézmények akadémiai vezetőinek körében a kancellári rendszerrel kapcsolatos véleményekről. A kérdőívet 525 címre küldtük el, ahonnan 139 értékelhető választ kaptunk vissza. A felmérés első eredményeit gyorsjelentés formájában tesszük közzé. A részletes eredmények az ősz folyamán lesznek elérhetőek A felméréssel kapcsolatos minden véleményt, észrevételt örömmel várunk!


Elérhető a "Magyar Felsőoktatás 2014 - Stratégiai helyzetértékelés" című anyag

Mintegy 200 fő részvételével sikerrel zárult a Magyar Felsőoktatás 2014 című rendezvény. A konferencia beszámolója, a konferencián elhangzott előadások, valamint azok kivonatai megtekinthetőek a konferencia honlapján. (A hiányzó előadásokat folyamatosan, az előadók engedélye után töltjük fel.)

Szintén elérhető az NFKK kutatói által készített és a konferencián bemutatott helyzetértékelés, amely ide kattintva tölthető le. Minden véleményt, észrevételt örömmel várunk!


Elérhető a Nemzetközi Felsőoktatási Központ 2014 őszi hírlevele

A hírlevél letölthető ide kattintva.


Felhívás: 1. Közép-európai Felsőoktatási Konferencia (2015. január 28-29)

2015. január 28-án és 29-én az NFKK és a CEU konferenciát rendez a közép-európai országok felsőoktatásáról. A konferencia szervezésében a Közép-európai Felsőoktatási Együttműködés  (Central European Higher Education Cooperation, CEHEC) tagjai is részt vesznek.

A konferenciára részletes tematikája itt érhető el. Az absztraktok benyújtási határideje 2014. december 10.  


Opens internal link in current windowKorábbi hírek