Innováció és oktatásügy 2018 konferenciaInnováció és oktatásügy 2018 konferencia

Innováció és oktatásügy

Konferencia 

a BCE Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja, az Educatio (R) című folyóirat és a Magyar Szociológiai Társaság Oktatásszociológiai Szakosztályának rendezésében

 

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Egyemeti könyvtár, "Akvárium  konferenciaterem"   Budapest, Közraktár u. 4-6, 1093

Időpont: 2018. március 1. (csütörtök), 8:30-16:00 

Társrendező: Educatio (R) című folyóirat, a Magyar Szociológiai Társaság Oktatásszociológiai Szakosztálya

A konferencia célja:

Az Educatio innovációval foglalkozó tematikus száma az innováció sajátosságait, általános és hazai jellemzőit kívánja áttekinteni, lehetőleg az oktatásra is fókuszálva. A szám neves hazai kutatók által írt tanulmányai a tudástársadalom valamint a tudásközösségek és az innováció kapcsolatától indulva az oktatási rendszer és annak különböző szintjeinek innovációját érintve, az innováció közgazdasági és viselkedésgazdasági kérdésiig jutnak el, alaposan körbejárva az innováció kérdéskörét. A konferencia ezekből a készülő tanulmányokból nyújtott ízelítőt.

 

Előadóink voltak 

Halász Gábor (ELTE és EKE-OFI): Innovációs folyamatok a magyar oktatási rendszerben

Fehérvári Anikó (ELTE): Oktatási innovációk értékelése, tárgyszavak: programértékelés, innováció, oktatáspolitika (Prezentáció letöltése)

Erdős Katalin (PTE és MTA-PTE IGNKCS): Felsőoktatás és innováció: spin-offok és vállalkozó egyetemek Magyarországon - Vannak vagy nincsenek? (Prezentáció letöltése)

Inzelt Annamária (IKU) és Csonka László (BGE): Innováció a tudástársadalom idején (Prezentáció letöltése

Makó Csaba (MTA TK és NKE): A munkavégzési formák és az innováció kapcsolata (Prezentáció letöltése)

Polónyi István (DE): A hazai oktatáskutatás tudománymetriai jellemzői – mint az innováció (kemény) mérőszámai (Prezentáció letöltése)

Gaul Emil (MTA és ELTE Vizuális Kultúra SzKCs): "Digitális kreativitás? Hagyomány, érték és innováció a vizuális nevelésben (Prezentáció letöltése)

Hámori Balázs (BCE): Viselkedési tényezők és attitűdök hatása az innovációs aktivitásra (Prezentáció letöltése)

Kozma Tamás (DE): Tanuló közösségek és társadalmi innovációk (Prezentáció letöltése)